onsdag, april 11, 2012

Absoluta favoriter


Dags för en av receptlådans absoluta favoriter :) Hade tyvärr ingen bild, så ni får hålla tillgodo med frukt istället. De här skorporna smakade mums när mamma bjöd dem till kall rabarbersoppa de där varma sommardagarna. Minnen från min barndom.

Sockerskorpor

250 g smör
1 dl socker (85 g)
1 ägg
2,5 dl mjölk
10 dl vetemjöl (600 g)
3 tsk bakpulver
några korn salt

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och rör ut. Häll i kall mjölk och mjölet, som blandats med salt och bakpulver. Rulla till små bullar och grädda genast i 250 grader.
Då de små bullarna höjt sig och börjat ta färg (efter ca 10 min.) delar man dem på plåten med en gaffel. De torkas sedan i eftervärme, 100 grader, ca 15 minuter beroende på hur stora man gjort dem. De ska kännas torra.

Naturligtvis kan man smaksätta dessa godingar med vanlijsocker, kardemumma eller någon annan favoritsmak.

Goda i de flesta sammanhang :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz