fredag, mars 22, 2013

Morgonsol, present och huvudbry

 
Morgonsol
 
Köpte påskris igår, men jag tror det ska få stanna naturellt. Alltså utan fjädrar. Vi har några gamla slitna fjädrar i en låda någonstans, men de får stanna där. Jag är inte så mycket för påskpynt, kommer endast plocka fram några väldigt gamla ägg, lilla hönan där det får plats några chokladägg och en löpare som min mamma broderat får sin plats på hallbyrån. That's it, då har vi påsk, neutral sådan:)
 
Vårsolen, om jag nu kan kalla den det med -7 grader och ett tjockt täcke med glittrande snö utanför fönstret, ger vackra speglingar på skänken vid matbordet. Det är varmt inomhus och solen skiner, varför klaga:) Jag har en massa fix idag ändå, så trädgården hade ändå fått vila. Det är väl klart att jag också längtar efter vår, speciellt när jag tittar ett år tillbaka på bloggen och konstaterar att vi satt utomhus och fikade vid den  här tiden då. Men de här tankarna kan jag inte bry mitt huvud med nu, jag har annat att tänka på!
 
 
Fina presenter från familjen
 
Gratängformar i olika storlekar fanns i paketen häromdagen, när jag la ytterligare ett år till handlingarna. Biljetten till SPÖK skymtar också i bakgrunden:) Användbart och upplevelse, det gillar jag. Det är min melodi! Ett par portionsformar närmre att kunna bjuda mer än familjen på små goda skapelser som paj, crème brûlée, potatisgratänger och mycket mer. Dessutom är det perfekt storlek, man äter inte en hel massa i onödan;) Önskar mig ännu fler!
Att det blev just färgen Vulcano är egentligen en ren slump från julklappsspelet för ett par år sedan, när jag lyckades lägga vantarna på en sån här liten söting. Men orange var min favoritfärg när jag var liten! Kunde inte få nog, så lite nostalgi kanske det är. Nu var det inga problem att hitta saker då, eftersom jag var liten på sjuttiotalet;) Ni vet de där taklamporna i formad/veckad plast, som finns i så många olika varianter men i vitt numera - en sådan hade jag i orange! Det ni, den skulle ju nästan varit vintage idag, om den fortfarande "levt":) Hur som helst, jag gillar faktiskt den här färgen fortfarande även om den inte syns i övrig inredning. Och nu är jag lycklig ägare även till två rektangulära gratängformar:) Här ska lagas mat!
 
Och upplevelse ... behöver jag göra ytterligare kommentarer? Att få sitta i en salong och ljuset släcks, scenen lyses upp och jag är uppslukad av föreställningen. Det spelar ingen roll om det är den vackra lilla teatern i Ystad eller Cirkus i Stockholm eller någon annanstans ... jag är i en annan värld en stund och det, mina vänner, njuter jag i fulla drag av:) Men missta mig nu inte på orden, jag stortrivs i den verkliga världen också! I slutet av maj är det dags för dottern att dansa på Ystad Teater igen och då är vi naturligtvis där! Att se sitt barn göra en av de saker hon verkligen tycker om att göra, det är en härlig känsla! Stockholmsresan blir inte förrän till hösten, men en weekend där är inte heller fel.
 
En sorts huvudbry?
 
Det är väl bara att sätta igång på allvar med dagens fix, ingen återvändo. Men jag tycker faktiskt att det är ganska roligt att greja med mat och bak när vi ska ha gäster. Mycket roligare än vardagsfixet! Nu har jag använt morgonen till att gå och småplocka lite, så nu är det bara att ta tag i de lite tyngre uppgifterna. 
Men jag har ett litet problem, avokadon är stenhård!!! Fanns inte en mjuk avokado att uppbringa när jag var och handlade igår:( och de skulle förgyllt måltiden imorgon. Jag fick för mig att syran från äpple skulle kunna hjälpa dem att mogna, har jag drömt detta? Vet i varje fall att de ska ligga framme i rumstemperatur. Men de här är så hårda att jag tvivlar på att de någonsin kommer att mogna! Vi får nog klara oss utan avokado imorgon ...
 
Tänker önska er en riktigt trevlig helg redan nu! Kanske till och med önska er en GLAD PÅSK! Jag vet inte hur mycket bloggtid jag kommer att ha den närmsta tiden, det krävs mycket av min närvaro till andra saker just nu. Både mitt vanliga jobb och mitt lilla projekt kräver mycket tid, arbete, huvudbry och energi nu, så jag tar en liten timeout härinne. Blir lusten för stor, då hamnar det säkert ett litet inlägg här. Jag kommer däremot att vara fullständigt frånvarande i era kommentarsfält, men jag återkommer - var så säkra! Kommer längta efter att få läsa ikapp mig, själva skrivandet och kommer sakna ert cybersällskap! Men jag måste tyvärr prioritera, så är livet ibland.
 
Ha det riktigt gott, alla fina!
Bamsekramar<3

4 kommentarer:

  1. Hej Suz!
    Så fina presenter du fått!
    Här har det inhandlats påskris idag. Hade planerat och sett fram emot att pynta växthuset men med snö och kallt ute tappar jag lusten. Ja, ja. Kul med projekt att lägga tid på!
    Önskar dig en kreativ bloggpaus!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Så fina presenter du fått vännen, gratängformarna är ju underbara, har önskat mig sådana länge nu, får väl se vad året bjuder på!

    Och härligt med weekend till Stockholm i hösten.
    Tips till att få avocado att mogna snabbare är att lägga dem tillsammans med tomater i rumstemperatur, brukar ta ca ett dygn att få dem att mogna.

    Ha en underbar helg och Glad Påsk till dig med!

    Kramar

    Nettan

    SvaraRadera
  3. Underbara presenter! Jag önskar mig också gratängformar. Så härligt!

    Påskris är så fint. Vi har lite kvistar inne...ska ta fram lite av påskpyntet nu i eftermiddag. Blir glad av det.

    Ha en jättefin helg och såklart en Glad Påsk!!

    STOR KRAM!
    Lotta

    SvaraRadera
  4. Hі theгe, yeѕ this poѕt is truly pleasant аnd
    I hаve lеarnеd lot of thingѕ fгom it
    abοut blοgging. thanks.

    Feel free to surf to my wеbpage näsplastik

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz