söndag, mars 31, 2013

En solstund

 
Härligt! Solsken!
Njuta en stund i solen:)
Kan det bli bättre?
 
 
Ha en fantastisk söndag!
 


lördag, mars 30, 2013

Tid för te

tumblr.com
 
Alltid! Jag kan alltid dricka te, vid dygnets alla timmar.
Även om jag märkt att jag kanske inte bör hälla i mig baljor precis före läggdags, för en ostörd nattsömn om man så säger.
Och kanske stämmer bildtexten inte helt och hållet på mig, jag är lite mer för tidiga morgonkoppar. Gärna innan resten av familjen ens tänkt tanken att stiga upp ...
Som idag, ok tidig och tidig, allt är relativt. Men jag sitter här vid datorn med en rykande kopp Earl Grey Deluxe och ska kicka igång dagens uppgifter. Bra start på dagen:)
Och tänk er en tidig sommarmorgon, när daggen ligger kvar i gräset och solen kikar upp över trädtopparna och hustaken - då är det gott att ta plats på trappan eller bänken och sippa tidiga morgonklunkar te! Laddar mig full med energi.
 
Att njuta en stund - det finns alltid tid för te!
 


fredag, mars 29, 2013

Ta vara på en lång dag;)

Dagens frukost!
 
Idag startade jag dagen med en liten skål grekisk yoghurt, hallon, blåbär och en aning flytande honung. Te, naturligtvis och en rostad macka. I lugn och ro. Inga tider att passa. Dagen ligger orörd framför oss och ett lätt snöfall utanför fönstren manar inte till trädgårdsaktiviteter. Något som jag annars tycker att vi ofta utövar under just påsken. Men låt oss hoppas att det fortsätter vara plusgrader som smälter bort snön från trädäcket i samma sekund som den landar. Låt oss hoppas att solen tänker visa sig någon av våra lediga dagar. Under tiden myser vi inomhus och tar vara på vår långa fredag;)
 
Ett grovt bröd är bakat, fröknäcket är på gång i ugnen. Till lunch blir det gravad lax (färdigköpt!) och bröd. Ikväll vankas det Janssons frestelse. Jag njuter lugn och landar i mina tankar. Landar i uppgifter som ska slutföras, men tar mig ändå tid att baka. En stund i köket när mina röriga idéer får lugna sig och falla på plats lite. Nu är det dags för en lista. En lista att pricka av på väg mot delmålen. Just så, hålla ordning på allt som dyker upp i mitt huvud vid de mest knasiga tillfällen. Så att de inte blir energitjuvar när de ligger där och far runt i min hjärna.
 
Krokus på soffbordet
 
Det var en lugn bjudning igår, väldigt trevligt initiativ från värdinnan och makalöst god mat! Lite smått och gott i en härlig mix och till det glada skratt och massor av prat! Färdkosten före färden till Blåkulla var väl tilltagen och kvastarna bar oss inte, så vi fick snällt ta hemvägen till fots:)
 
Nu försvinner jag in i en ganska obekant uppgift, lite darrigt som när jag ska sätta saxen i ett tyg eller ta första penseltaget med en färg som känns lite osäker ... det går bra när man väl börjat, men det är så mycket känslor innan steget väl tas. Känner ni igen er?
 
Wish me luck:)
 
 



torsdag, mars 28, 2013

Glad Påsk!


Hej alla fina! Tittar in om en liten stund, passar på när jag samtidigt njuter av en kopp te och pustar ut över att jobbveckan är till ända. Nåja, jobbet där jag är anställd åtminstone. Sen har vi ju det där med hemarbete som städning osv. och så den där hemlisen, som jag snart spricker om jag inte får berätta för er:) Men inte riktigt än ... jobbar vidare och tänker att påskledigheten kommer till stor del att handla om detta. Hemlisen alltså, inte städning!

I övrigt bjuder helgen på lite sociala aktiviteter, börjar redan ikväll med "färdkost före Blåkulla" stod det i inbjudan som bara var till mig, spännande! Mannen undrade lite skämtsamt om jag skulle ha kvasten med mig, men den bjuder jag på;)
Lite föräldrabesök, tänkte mig en sväng till en glasblåsare här i närheten och, om jag hinner, ett besök hos A Mouse In A House som tyvärr slår igen butiksverksamheten efter påsk:( Påskrundan lämnar jag med varm hand åt alla andra tusentals besökare, jag står helt enkelt inte ut med all trängsel.

Påskpyntade i minimal skala förra helgen, när vi skulle ha gäster. Och vi håller det så, inget mer pyntande! Och traditioner har vi inte heller några när det är påsk, picka ett ägg eller två och någon liten sillbit kanske. Annars är det bara lugn som råder.
Hur har ni det? En massa traditioner som ska hinnas med eller bara lugna dagar med ledighet?

Helgen ska även bjuda på lugna stunder med god bok, film och familjesamvaro. Scones med lemon curd och te i mängder, en liten Janssons frestelse i nya ugnsformen och sömn, massor av sömn!

Veckan känns liksom i kroppen och jag är trött, så där oförklarligt trött och lite sliten. Är det vårens frånvaro, fullmånen, envisa förkylningar eller det faktum att det är mycket jag vill göra men tiden bara rinner iväg?

Nu är jag åtminstone här och önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK! Jag är så glad att jag började blogga och lärde på det viset känna många av er fina, härliga människor. En del av er har jag redan träffat och andra skulle jag hemskt gärna vilja träffa! Men hur som helst vill jag skicka många varma kramar till er och tacka er för att ni finns!

Ha en riktigt skön helg och ta hand om er!


fredag, mars 22, 2013

Morgonsol, present och huvudbry

 
Morgonsol
 
Köpte påskris igår, men jag tror det ska få stanna naturellt. Alltså utan fjädrar. Vi har några gamla slitna fjädrar i en låda någonstans, men de får stanna där. Jag är inte så mycket för påskpynt, kommer endast plocka fram några väldigt gamla ägg, lilla hönan där det får plats några chokladägg och en löpare som min mamma broderat får sin plats på hallbyrån. That's it, då har vi påsk, neutral sådan:)
 
Vårsolen, om jag nu kan kalla den det med -7 grader och ett tjockt täcke med glittrande snö utanför fönstret, ger vackra speglingar på skänken vid matbordet. Det är varmt inomhus och solen skiner, varför klaga:) Jag har en massa fix idag ändå, så trädgården hade ändå fått vila. Det är väl klart att jag också längtar efter vår, speciellt när jag tittar ett år tillbaka på bloggen och konstaterar att vi satt utomhus och fikade vid den  här tiden då. Men de här tankarna kan jag inte bry mitt huvud med nu, jag har annat att tänka på!
 
 
Fina presenter från familjen
 
Gratängformar i olika storlekar fanns i paketen häromdagen, när jag la ytterligare ett år till handlingarna. Biljetten till SPÖK skymtar också i bakgrunden:) Användbart och upplevelse, det gillar jag. Det är min melodi! Ett par portionsformar närmre att kunna bjuda mer än familjen på små goda skapelser som paj, crème brûlée, potatisgratänger och mycket mer. Dessutom är det perfekt storlek, man äter inte en hel massa i onödan;) Önskar mig ännu fler!
Att det blev just färgen Vulcano är egentligen en ren slump från julklappsspelet för ett par år sedan, när jag lyckades lägga vantarna på en sån här liten söting. Men orange var min favoritfärg när jag var liten! Kunde inte få nog, så lite nostalgi kanske det är. Nu var det inga problem att hitta saker då, eftersom jag var liten på sjuttiotalet;) Ni vet de där taklamporna i formad/veckad plast, som finns i så många olika varianter men i vitt numera - en sådan hade jag i orange! Det ni, den skulle ju nästan varit vintage idag, om den fortfarande "levt":) Hur som helst, jag gillar faktiskt den här färgen fortfarande även om den inte syns i övrig inredning. Och nu är jag lycklig ägare även till två rektangulära gratängformar:) Här ska lagas mat!
 
Och upplevelse ... behöver jag göra ytterligare kommentarer? Att få sitta i en salong och ljuset släcks, scenen lyses upp och jag är uppslukad av föreställningen. Det spelar ingen roll om det är den vackra lilla teatern i Ystad eller Cirkus i Stockholm eller någon annanstans ... jag är i en annan värld en stund och det, mina vänner, njuter jag i fulla drag av:) Men missta mig nu inte på orden, jag stortrivs i den verkliga världen också! I slutet av maj är det dags för dottern att dansa på Ystad Teater igen och då är vi naturligtvis där! Att se sitt barn göra en av de saker hon verkligen tycker om att göra, det är en härlig känsla! Stockholmsresan blir inte förrän till hösten, men en weekend där är inte heller fel.
 
En sorts huvudbry?
 
Det är väl bara att sätta igång på allvar med dagens fix, ingen återvändo. Men jag tycker faktiskt att det är ganska roligt att greja med mat och bak när vi ska ha gäster. Mycket roligare än vardagsfixet! Nu har jag använt morgonen till att gå och småplocka lite, så nu är det bara att ta tag i de lite tyngre uppgifterna. 
Men jag har ett litet problem, avokadon är stenhård!!! Fanns inte en mjuk avokado att uppbringa när jag var och handlade igår:( och de skulle förgyllt måltiden imorgon. Jag fick för mig att syran från äpple skulle kunna hjälpa dem att mogna, har jag drömt detta? Vet i varje fall att de ska ligga framme i rumstemperatur. Men de här är så hårda att jag tvivlar på att de någonsin kommer att mogna! Vi får nog klara oss utan avokado imorgon ...
 
Tänker önska er en riktigt trevlig helg redan nu! Kanske till och med önska er en GLAD PÅSK! Jag vet inte hur mycket bloggtid jag kommer att ha den närmsta tiden, det krävs mycket av min närvaro till andra saker just nu. Både mitt vanliga jobb och mitt lilla projekt kräver mycket tid, arbete, huvudbry och energi nu, så jag tar en liten timeout härinne. Blir lusten för stor, då hamnar det säkert ett litet inlägg här. Jag kommer däremot att vara fullständigt frånvarande i era kommentarsfält, men jag återkommer - var så säkra! Kommer längta efter att få läsa ikapp mig, själva skrivandet och kommer sakna ert cybersällskap! Men jag måste tyvärr prioritera, så är livet ibland.
 
Ha det riktigt gott, alla fina!
Bamsekramar<3

onsdag, mars 20, 2013

Tänkvärt

 
 
Ibland hittar jag väldigt tänkvärda saker när jag surfar runt hos mina bloggvänner. Den här länken fann jag när jag kikade in hos Lotta med fna bloggen En Vacker Vardag.
 
Och visst kan jag absolut köpa detta, att försöka vara den person som jag vill möta. Om jag hamnar i en situation när jag skulle vilja fräsa ur mig något kan jag stanna upp en bråkdels sekund och tänka denna tanke. Då undviker jag med all säkerhet en stunds onödig energiåtgång.
För just så hamnar vi ofta i tråkiga meningsutbyte. Om någon är lite onödigt sträv mot dig och du svarar med samma ton, då är en tråkig stämning ett faktum. Men om du istället häver dig över detta, kanske bara ett litet uns, med lugn eller ett litet leende - då kan hela situationen vändas till att kanske rent av bli dagens goda gärning. Du kanske fick den andra personen på gott humör och ni går båda vinnande ur situationen.
 
Naturligtvis ska vi inte ta någon skit från andra. Det är inte så jag menar. Då måste vi säga ifrån. Men ofta så är det de små bagatellerna som kan förstöra en hel dag, när vi istället kunde vänt det hela att bli just en bagatell. Att mer eller mindre säga just detta - var den du skulle vilja möta!
 
Men i morse hade jag nog fräst, om jag stått öga mot öga med en del bilister jag mötte på väg till jobbet!!! Vad är det med människor som inte kan hålla ett lite lägre tempo när det är glashalt och snömodd efter nattens nederbörd, åtminstone när de får möte? Och vad är det som gör att de måste köra mitt på vägen? Och absolut inte flytta sig när de får möte! Ett par stycken hann jag med i morse, på vår lilla landsväg ut mot väg 13. Tvingade mig ut i kanten och jag kände hur bilen svajade i all snömodd. Och ni som känner mig vet att jag inte är en fartdåre, speciellt inte i sånt här väglag. Hjärtat i halsgropen! Sånt här ger mig huvudvärk:( Man är så liten i trafiken. Tänk om alla kunde visa varandra lite hänsyn där, istället för att bara dundra på. Spåna tanken att jag skulle varit lika "rädd för vägkanten" i morse - i bästa fall hade enbart backspeglarna rykt omkring, men vi kan inte fara fram med mottot "Störst vinner". Så ödmjukhet mina vänner, jag ber om ödmjukhet!
 
Enkelt, men tänkvärt!
Både i ord och handling ...
 

tisdag, mars 19, 2013

Happy ...

Samma rosor som förra veckan, men de är nästan lika vackra än!
 
... birthday to me:) Tack för alla hälsningar jag fått på många olika sätt! Ni är så gulliga<3 Det har varit en bra dag, trots lite snöstorm. Och jag säger lite ... för vi har varit ganska förskonade, inte fullt så hemskt som de målar upp det i media. Det blåste bra mycket värre igår och till min mans stora besvikelse var det inte alls så illa att köra till Ystad, även om det var mycket mer snö där. Ja, han är lite av en äventyrare och vill gärna ha lite vardagsspänning;) När det kommer till trafiken kan jag definitivt vara utan den sortens spänning, så jag är enbart glad över att vi fick mat i oss (mm god sådan på Sushinu), hämtade dottern från dansen och är hemma igen! Snödreven var inte så farliga, men fy sjutton vad halt det var - rena isgatan!
 
Jag blev uppvaktad av familjen i morse och fick tunga paket, härliga saker från Le Creuset (kommer bilder senare) och så en väldigt rolig överraskning som jag får vänta på ett tag - vi ska se SPÖK på Cirkus i Stockholm till hösten:) :) :) så önskelistan var nog inte så dum att publicera;) Tack min goa familj, ni är bäst<3<3<3
 
Till helgen blir det firande med släkten och jag är fortfarande inte helt överens med mig själv vad jag ska bjuda på. Lite panik!? Nej, skärpning - det ordnar sig och jag har flera dagar kvar att fixa:) Och tro mig, jag tycker det är roligt så det är angenäma problem.
 
God natt, alla fina, vi ses imorgon!
 
 
 


måndag, mars 18, 2013

I full gång

Spel från Tutankhamon-utställningen
 
Veckan är i full gång och den utlovade stormen också. Snön har inte dragit in här än och jag hoppas verkligen att vädrets makter har tänkt om en smula. Vissa rapporter försöker få mig på dåligt humör och visar snö ända fram över påsk. Och fortsatt hårda vindar! Men vad kan jag göra? Inte annat än ta dagen som den kommer och hoppas att vi får behålla strömmen. Men vatten tappas upp och ved ska in, för säkerhets skull. Frysa ska vi inte! Och deppa ska vi inte!
 
Kanske blir det till att ta fram sällskapsspelen och fördriva tiden med lite hjärngympa, om vi nu blir insnöade. Och jag har böcker att läsa, tankar att tänka och sömn att sova. Mat finns det också, så vi ska nog klara oss. Men nu vill jag ha hem familjen, så att skocken är samlad.
 
 Det var inte det här vädret jag beställt för tisdagen,
min dag!


söndag, mars 17, 2013

Lugnet före stormen

Har njutit hela helgen av de underbara rosorna:)
 
Söndag kväll igen! Var tog den här veckan vägen? Sitter vi med lugnet före stormen idag? Blir det snökaos i Skåne i veckan? Kan vi tänka oss lite effektivitet denna vecka, istället för förkylt soffläge?
 
Ingen idé att spekulera för mycket, det blir som det blir och vi får göra det bästa av dagarna helt enkelt. Jag vet vad jag vill, vad jag måste och vad jag behöver. Ska se till att det blir en bra fördelning. Det får bli veckans plan. Jag kör lite kortsiktigt nu, små delmål.
 
Jag har ju tidigare skrivit att 2013 ska få bli mitt energiår. Och jag jobbar på det. Att hitta bästa sätten att samla energi och att eliminera så många energitjuvar som möjligt. Men ibland sätter vissa saker käppar i hjulet, som förkylning och influensa till exempel. Då är det bara att kapitulera och se till att bli frisk. Lönlöst att tro att motionen ska komma igång eller att man ska stå i köket och laga fantastiskt nyttiga måltider. När man ska vara glad om man orkar värma en burk soppa! Eller ens tänka tanken att jag ska samla social energi och få till fika med föräldrarna, svärföräldrarna och med vänner jag inte träffat på länge. Eller att kicka igång framtidsplanerna, som också fått stå tillbaka.
 
Men jag är på väg, inte så långt som jag tänkt med vissa saker, men på väg. Glad över små steg i rätt riktning. Tar ett litet bakslag med lättare sinne. För att jag fokuserar på det som gått bra, istället för att hänga upp mig på att jag inte lyckades riktigt på det sätt som jag tänkt mig.
 
Åter till veckoplanering och ladda lugn söndagskväll inför kommande veckas utmaningar. Det blir Mästarnas Mästare, stor kopp te och knäckebröd med ost och paprika och sen förhoppningsvis hyfsat med sömn.
 
Önskar er en energirik kommande vecka!
 
PS. Bokvalet igår föll på "Om du bara kunde se mig" av Cecelia Ahern (som också skrivit PS I love you och Gåvan) som jag hittade på årets bokrea.



lördag, mars 16, 2013

Lördagsmys

 
När vi blir sugna på något gott till lördagsfikat är muffins alltid ett säkert kort.
Just den här sorten ska ätas alldeles nygräddade.
 
 
Ooops, vad döljer sig i mitten;) Ljuvlig, mörk choklad som har smält i värmen.
Mmm, gott så här en lördagseftermiddag!
 
Sista slurken te är uppdrucken, nu blir det en stund med ny bok.
Men vilken ska jag välja? Vi får se ...
 
Önskar er en fin lördagskväll!
 


Vackra sol

tumblr.com
 
Solen lyser idag:) Brödbaket är i full gång.
Ett långt, skönt fotbad har avnjutits.
Tänk om man skulle sätta sig i uterummet i eftermiddag
och göra precis detta - dricka te och läsa böcker!
Det är ju under förutsättning att solen fortsätter lysa naturligtvis.
Och känns det för kallt, då låter jag bli att skjuta undan fönsterpartiet;)
Sviker solen, då blir det några vedträn i brasan istället.
Idag kurerar vi förkylningarna och samlar energi!
Och njuter av de vackra rosorna:)
Tack för era fina hälsningar!
 
Ha en skön lördag!


onsdag, mars 13, 2013

Love

 
Dessa kom med blomsterbud till mitt jobb idag<3
 
Tänk att det har gått 20 år sedan vi gifte oss, jag och mannen min!
Porslinsbröllop heter det visst - ignorerar vi totalt:)
I morse fick jag en mapp med vackra ord, löfte om en  dag med champagnefrukost och på kvällen en god middag vi lagar tillsammans. Sånt uppskattas här!

Bild från tumblr.com
 
Under den dagen ska vi även planera en weekend, tillsammans.
Kanske blir det en tur till London, eller så blir det cabben och en vårlig tur ner till Tyskland eller kanske Polen eller ... ja, vem vet var vi hamnar;)

Egen bild
 
Och behöver jag berätta hur överraskad och glad jag blev när det kom ett blomsterbud till jobbet idag! Med blommor till mig:) Tjugo underbart vackra rosor ... tack, älskling!
Och krya på dig, mannen min, som vilat i soffan idag.
 
Fullt så påhittig var inte jag ... men en whisky hade jag införskaffat till älsklingen.
Och planer på en god middag under kvällen.
Det är bara våra förbaskade förkylningar som sätter lite käppar i hjulet.
Vi kan väl säga som så, att fina vinet sparar vi till en annan kväll.
 
Ha en fin mitt-i-veckan-kväll<3

tisdag, mars 12, 2013

Med besked

tumblr.com ... igen;)
 
Igår hade jag världens nack- och huvudvärk, suck!
Allting fick göras mycket långsammare, hemma och på jobbet.
Kanske är det denna takt vi alltid borde hålla, egentligen?
 
Så var sjukstugan här igen! Med besked ...
Både mannen och jag har åkt på förkylning med buller och bång.
På mig rinner näsan i princip konstant, vilket innebär att den nu är knallröd
och svider vansinnigt mycket när jag måste snyta mig:(
 
Det kom också besked med posten idag ...
Ett sådant brev som jag knappt vågar öppna, i fasa över vad som kan stå där.
Men det var ok den här gången också, mammografin visade ingenting!
Lättnad av stora mått, behöver jag väl inte förklara.
Och naturligtvis är jag jätteglad att vi får denna möjlighet i vårt land.
Men oron efter besöket finns alltid där ... tills man fått besked.
 
Så om jag varit lite stingslig några dagar är kanske inte så konstigt!
Dessutom fick jag bara 4 timmars sömn mellan fredagen och lördagen förra helgen.
Vi var vakter på dotterns 18-årsfest och sedan hjälpte vi till att städa efter dem!
Och jag har varit så trött på allt det här blåsandet och så snö i söndags!!!
Minus 15 grader hade vi i morse, var tog våren vägen?
 
Det är klart, det är inte lönt att bråka. Man rår ju inte på vädret.
Inte ens värt att slösa energi på!
Då blir jag extra glad när fine mannen lagar middag och låter mig sitta kvar i soffan.
Men jag beställde biljetter till EM-kvalet i handboll, så han är nog ganska nöjd:)
 
Hitta små guldkorn i vardagen!
Kram till er alla:)

fredag, mars 08, 2013

Önskelista

 
Ett jättefint armband från Mile, där jag också lånat bilden.
Hon gör galet fina smycken och har dessutom en härlig blogg som heter Live a lot.
 
Postade inbjudningar till min födelsedag igår. Så släkten bör ha den i brevlådorna idag, om Posten sköter sig;) Ja, vi firar våra födelsedagar enbart med släkten. Ett tag körde vi vännerna också, men det växte till sådana proportioner att det mysiga liksom försvann ... förstår ni vad jag menar?
 
Lovade en, mer eller mindre seriös, önskelista här på bloggen och voilà - här är den:) 
 
 
En önskestol från Eames, bild från www.ikonm.se
 
 
En resa till Provence (bild från tumblr.com)
 
Koncis ugnsform från IKEA, 34x24 cm, bild lånad från IKEA
 
 
 
 
Bild från broadway.com

 
Bild från tumblr.com

 
Bild lånad från aftonbladet.se
 
En resa till New York, Broadwaybesök och The Phantom of the Opera med Peter Jöback - så det är datummärkning på själva syftet med just den här resan. Och i nödfall får jag väl boka biljett till Malmö Arena i oktober istället, då han kör konsert med Broadway-special.
 
 
 
Bild från tumblr.com
 
Om det nu inte skulle gå att fixa New York under just den perioden ... och vi ändå är inne på städer ... det finns ju några intressanta! Då kan vi lägga till Rom, Prag, Krakow ... ja listan kan säkert göras hur lång som helst:) London åker jag gärna till igen, Barcelona likaså och Nice. Jag är inte så kräsen, jag gillar Göteborg också och ett Stockholmsbesök är aldrig fel.
 
 
 
Bild lånad från gardenhome.se
 
Men jag blir också glad för en påse med basilikafrö - jag älskar denna ört och skulle behöva odla själv, konsumerar en hel del:) Tänk att ha en jättekruka, alltid tillgänglig!
 
 
En flaska rosévin är inte heller fel, nu när det börja närma sig ljusare tider. Det här vinet blev förra sommarens favorit, vilket blir årets?
 
 
En egen massagekudde (så att pappa kan få tillbaka sin;))
 
Bild från Cervera
 
En bakmatta i silikon från Kitchen Craft, finns bl a hos Cervera, så att degen ligger still på bakbordet och den ska till och med gå att föra över på plåten! Låter nästan "to good to be true".
 
 
 
Bild lånad från cirkus.se
 
Biljetter till musikalen SPÖK, som går upp i Stockholm till hösten. Björn Skifs står visserligen inte själv på scen, men jag tror nog att den kan vara sevärd ändå;)
 
 
 
Bild från Le Creuset
 
Fler minigrytor från Le Creuset, i färgen Volcanic (har bara tre än så länge)
 
 
 
Bild från tumblr.com
 
En härlig resa till sol och varmare breddgrader är aldrig fel;) Det behöver inte vara lyxvarianten, skulle säkert bara känna mig bortkommen och helt felplacerad.
 
Tycker ni jag är ytlig nu? Som lägger in en lååång önskelista ... men jag fyller ju snart år:) Naturligtvis är hälsan för både mig själv och alla mina nära och kära viktigast. Att vi hittar tid att umgås och många, långa härliga kvällar att njuta god mat och vin med både släkt och vänner och alla de där sakerna som är viktigare än materiella ting.
Men ändå, önska sig upplevelser och lite roliga ting kan man väl få göra och den här listan är fritt sprungen ur hjärtat! En del helt rimligt och en del rent önsketänkande! Och det finns mycket, mycket mer jag kan tänka mig att både uppleva och införskaffa men jag tänker inte trötta ut er;)
 
Håll tillgodo:)
 
PS. Sofie - de där påsarna med badsalt jag fick i julklapp, de är suveräna! Ett hett tips. Lavendel och Orange Blossom har blivit favoriterna:)
 
 
 

torsdag, mars 07, 2013

Spontanträffar och dukade bord


 
Att samlas kring ett dukat bord i kvällssolen. God mat och ett gott vin i glaset. Sitta och samtala till långt in på natten. Bilden ovan ger mig en känsla av Frankrike. Jag känner den ljumma sommarvinden och doften från grillen.
 
Finns det något trevligare än spontanträffar med människor man tycker om att umgås med? Jag blir alltid lite nervös över vad vi ska hitta på att bjuda på, men det brukar alltid lösa sig:) Och det enklaste blir oftast så gott i goda vänners sällskap. De där nerverna kan gå och gömma sig!
 
Gott bröd, lite goda ostar och ett gott vin. En god gryta, om tid finns.
Att dra iväg till Frankrike innebär ju inte så spontana träffar precis, men förhoppningsvis får vi härliga sommarkvällar här hemma också!
 
 
Ett vackert dukat bord, kanske på ett oväntat ställe?

 
Det är så lite som behövs för att göra det välkomnande och inbjudande och tittar solen fram och temperaturen höjer sig för en fika eller måltid utomhus - ja, vad toppar det?

 
Sen säger man ju aldrig nej till en vacker utsikt, naturligtvis. Om man nu kan erbjuda det:)
 
Jag gillar att träffa människor fastän jag är lite blyg, sitta och samtala, äta god mat, duka bord, laga god mat och baka bröd (nåja försöka i varje fall;)). Men det behöver inte vara så märkvärdigt!
 
Fram för fler enkla spontanträffar!
 
(Samtliga bilder från tumblr.com)
 
 

tisdag, mars 05, 2013

That's life

(Bild från tumblr.com, igen!)
 
Att kämpa på och verkligen tycka att man gör sitt bästa och ändå blir det inte bra nog! Det är väl klart att det känns tufft! Men det händer oss alla, lite då och då. Ibland susar man rakt ner i avgrunden när det inträffar och det är hårt att ta sig upp på banan igen. Vid andra tillfällen har man förmågan att skaka av sig alla de där känslorna om hur misslyckad man är, man slog bara i marken och reser sig lättare upp och borstar av sig den obehagliga motgången. Tar nya tag och är fast besluten att lyckas bättre nästa gång.
 
Olika situationer tar olika hårt. Att ha ett socialt nätverk omkring sig och låta sig stöttas betyder mycket. Om man bara är beredd att dela med sig av sina erfarenheter. Jag mår oftast bättre av att inte gå omkring och dra på saker för mig själv. Men ibland kan det vara svårt att dela med sig. Man kanske känner sig som om man är den enda på jorden som har gått bet på just det man inte lyckats helt och hållet med. Om man bara visste hur fel man hade!?
 
Handlar det om uppgifter, ett intresse eller helt enkelt något man bara vill göra för att det är så kul - ja, då är det inga problem att försöka igen. Men när det handlar om mer livsavgörande saker som relationer, barnuppfostran och vansinnigt viktiga arbetsuppgifter eller skola, då är det inte alltid lika enkelt att vare sig dela med sig eller veta hur man ska bära sig åt för att det ska fungera.
 
Igår hade jag ett långt samtal med tonårsdottern och det här citatet är verkligen högaktuellt. Livet kan te sig ganska komplicerat när man börjar växa upp och inser att det är en hel del man ska igenom. Jag känner mig själv darrig som förälder också. Jag har bara växt upp själv, har bara mitt eget att gå på och hade behövt en kurs i tonårskunskap à 2013! Det är väl klart att man tänker "gör jag bra nog ifrån mig?"
 
Vi är alla bra nog,
men det vi gör räcker ändå inte alltid till!
Bara vi kan fånga upp och rätta till,
så är allt lugnt.



söndag, mars 03, 2013

Teatime, energi och planering

(Bild lånad från tumblr.com)
 
En promenad i solen efter Vasaloppets målgång.
Sen en kopp te och en god bok bakom glasdörren i uterummet.
Känner mig piggare, men kommer ägna dagen åt att samla energi.
 
Energi för kommande vecka när det ska:
 
Jobbas, både som anställd och med det egna. Nu ska det minsann hända saker:)
Tiden ska planeras väl denna och kommande veckor!
 
Ätas nyttigt! Även dottern vill att vi ska sätta igång på allvar. Hon ska till och med börja äta broccoli, säger hon!!! Och det är en rejäl uppoffring, trodde jag aldrig jag skulle få höra från henne!
 
Smygas igång med motion! Ja, jag väljer smyga för att inte vara för överambitiös:)
 
Få ordning på tvätt och städning! Det har ju blivit rejält eftersatt de här dagarna, när jag mest legat i soffan och värmt mig under filtarna. Dammtussarna virvlar och tvättkorgarna svämmar över:(
 
Och så hjälpa till på dotterns och hennes kompis 18-årsfest för kompisarna ... eller ska vi säga försöka hålla ordning? Huh, jag tror inte jag är bra på sådant, ge mig styrka! Och öronproppar;)
 
Ha en fortsatt skön söndag!
 
 
 


Drömmar om sol och bad

 
Den här bilden har dottern hittat på tumblr.com ...
 

 
... sen hittade jag lite lyx (drömma kan man ju).

 
Hör ni? Känner ni?

 
Lite mer lyxdrömmande:)

 
Fantastiska färger!
 
Vasaloppet på tv, klarblå himmel både i Dalarna och här i Skåne:)
Ska absolut inte klaga, men känner mig blek och glåmig och alldeles jättetrist.
 
Sätter bara våren igång är jag nöjd, men tills allt snöblasket är borta fortsätter jag drömma om sandstränder, sköna bad, lite ljumma kvällar och lata stunder i en solstol.
 
Naturligtvis hoppas jag vi får en skön, svensk sommar i år. Med bara ett par mil till en härlig sandstrand ska vi inte klaga, men det är ju oftast lite si och så med badtemperaturen.
 
Nästa år dyker det upp en sån där milstolpe ibland födelsedagarna för min del. Den känns nästan lite overklig, känner mig inte alls så gammal ... tror jag ska börja spara rejält, så att jag kan fly(ga) iväg på en sån där lyxdröm ;) Eller nej förresten, då åker jag nog hellre två gånger något mer budget och får med mig familjen! Såvida jag inte kammar hem storvinsten i något lotteri, förstås ...
 
Vad vore livet utan drömmar?

(Samtliga bilder från tumblr.com)

lördag, mars 02, 2013

Roadtrips

 
Ibland skulle jag vilja packa det absolut nödvändigaste och bara ge mig iväg ...
 
 
... ut på äventyr. Följa vägen och se var vi hamnar.

 
Naturligtvis finns det vissa vägar jag drömmer mer om.

 
Vissa vyer som tilltalar mig mer än andra.

 
Men varje plats har sina överraskningar.

 
En del kan kännas övergivna ...

 
... och en del får mig att fundera över vad som finns bakom fasaderna ...
 
 
... och några får mig att känna mig mer hemma än andra.
 
Det finns platser jag besökt som jag gärna återvänder till och det finns så många, för mig, okända vägar att färdas på. De som finns i vår närhet kan vara lika intressanta som de som ligger lite längre bort och som kanske tar lite mer tid i anspråk att nå.
 
Huvudsaken för mig är att våra "roadtrips" blir av. Inte vänta tills det finns mer tid, mer pengar eller bättre väder. Ta en kort sväng under en dag, ett litet äventyr i vardagslunken även om det regnar! En egen picknick eller en lunch på ett mysigt ställe, under tak om det krävs.
 
Men jag säger heller inte nej till en Europatur à 500 mil, med stopp lite här och där då vi kan njuta av vad just den platsen har att erbjuda. Spelar ingen roll om det är en plats på turistkartan eller en liten okänd by. Något lockade oss att stanna där.
 
Följ med och se vad som döljer sig bakom nästa vägkrök!
 
 
(Samtliga bilder från tumblr.com)